Muslim Library

Desetorica kojima je obećan Džennet

 • Desetorica kojima je obećan Džennet

  Deset kojima je obećan Džennet je izraz koji se koristi kao išaret za deset ashaba kojima je obećan Džennet još za vrijeme njihova života. Obavjest i obećanje je došlo u mnogim hadisima. Ova knjiga je kratka biografija svakog od tih deset sretnika.

  Translators: Grupa daija

  Publisher: Pomoćni ured za dawu - Rabwah

  Source: http://www.islamhouse.com/p/51111

  Download:

Facebook Twitter Google+ Pinterest Reddit StumbleUpon Linkedin Tumblr Google Bookmarks Email

Random books

 • Počni razumijevati Kur'an - Najlakši način

  Uključujući desetogodišnje iskustvo, ovaj kurs je pojačan korištenjem modernih tehnika podučavanja baziranih na istraživanju mozga, bočnog mišljenja, pozitivnog razmišljanja, NLP-u (neuro-jezičkog pogramiranja), modelima podučavanja te shodno posljednjem stilu podučavanja stranih jezika (naručito engleskog za strance na američkim univerzitetima). Također je baziran na osnovu kritičkog istraživanja knjiga izdanih u Indiji, Pakistanu, Engleskoj i Sjedinjenim Američkim Državama te internet sajtovima za učenje arapskog jezika.

  Source: http://www.islamhouse.com/p/364933

  Download:

 • Dali je neznanje opravdanje?

  Neznanje stvari vjere i pitanja šerijata upućuje na niski stepen neznalice i krnjavost imana, shodno njegovu džehlu, a džehl je - uopćeno - jedan od prepreka tekfirenja pojedinca, jer je iman u jakoj vezi sa znanjem, a postojanje znanja kod vjernika je šart od šartova imana, stim da dužnosti insana ne stupaju na snagu uz džehl.

  Translators: Sead Jasavić

  Source: http://www.islamhouse.com/p/189608

  Download:

 • Serijal knjiga za djecu - Mali musliman

  Odličan serijal knjiga za djecu koji sadrži sve što mali musliman treba da zna o svojoj vjeri od tahareta (čistoće), namaza, ahlaka itd. Sastoji se od šest dijelova.

  Translators: Sead Seljubac

  Source: http://www.islamhouse.com/p/344578

  Download:

 • Knjiga tevhida - novi prevod

  Knjiga sadrži akidu ehlu sunneta vel džemata uz dokaze iz Kur'ana i Sunneta. Knjiga je odlična, u njoj je pisac pojasnio tevhid i vrijednost tevhida, i sve što se kosi sa tevhidom od velikog širka, ili što se kosi sa obaveznom potpunošću tevhida od malog širka i novotarija.

  Source: http://www.islamhouse.com/p/339940

  Download:

 • Jugoslovenski vodič u arapskom svijetu

  Po prvi put na internetu objavljujemo ovu knjigu. Veoma odlična i korisna knjiga svakom ko želi da nauči arapski jezik, ili da otputuje u arapski svijet. Podjeljena je na nekoliko dijelova, svaki dio sadrži određeni broj rečenica na arapskom vezane za određenu situaciju, kao što je trgovina, bolnica, putovanje, aerodrom itd. Tu je i transkripcija na naš jezik uz prevod.

  Publisher: Pomoćni ured za dawu - Rabwah

  Source: http://www.islamhouse.com/p/344422

  Download:

Select language