Muslim Library

Šije - Rafidije, istine, savjeti i islamske fetve

 • Šije - Rafidije, istine, savjeti i islamske fetve

  Rafidije su zabludjela grupacija šija koja se pripisuje islamu ali je islam čist od njih a i oni od njega. Koliko je samo teško svakom muslimanu kada vidi ljude koji ispovjedaju vjeru tako što psuju i vrjeđaju selef - prve generacije ovog Ummeta, i još ih proklinju i odriču se od njih i onih koji ih slijede. Molimo Uzvišenog da nas sačuva svakog zla. Amin!

  Translators: Ebu Abdusselam

  Publisher: Pomoćni ured za dawu - Rabwah

  Source: http://www.islamhouse.com/p/51240

  Download:

Facebook Twitter Google+ Pinterest Reddit StumbleUpon Linkedin Tumblr Google Bookmarks Email

Random books

 • Čišćenje duša

  Jedna od rijetkih knjiga o čišćenju duše shodno izvorima prvih generacija. Materijal ove knjige je sakupljen iz knjiga Ibnul Kajjima, Ibn Redžeba el-Hanbelija i Ebu Hamida el-Gazalije.

  Source: http://www.islamhouse.com/p/344572

  Download:

 • Arapski jezik za osnovne i srednje škole

  Pred vama je serijal veoma korisnih knjiga za podučavanje a i učenje arapskog jezika. Inače, ove knjige su potpuni plan i program za učenje arapskog jezika kao drugi, uz postojeće pohvale profesionalnih učitelja i školskih pedagoga kako su veoma jednostavne za savladati kao gradivo, ne tako teška materija uz jednostavnost izraza.

  Source: http://www.islamhouse.com/p/371304

  Download:

 • Šejtanove zamke

  Govori pisac u ovoj knjizi o šejtanskim spletkama i putevima zaštite od njih.

  Reveiwers: Grupa daija

  Source: http://www.islamhouse.com/p/77953

  Download:

 • Zaštita od nesreća - Valorizacija stava ashaba poslije smrti Allahova Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem

  Ova knjiga je odgovor na razne podvale i laži koje su iznešene na ashabe Allahova Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem. Kadija Ibn El-Arabi je sve prigovore koji su naveli neprijatelji ashaba, radijellahu anhum, stavio pod naslov 'kasime' što bi značilo 'napad' a odgovore na iste prigovore je oslovio sa 'asime' što bi moglo značiti 'odgovor' ili 'odbrana', argumentirajući to iz najistinitijih i najtačnijih izvora poslije Allahove knjige. Knjiga nije izostavila nijedan prigovor bez adekvatnog odgovora. „Iščitavanjem poglavlja ove knjige očistit ćete vaše nijete i sačuvati srca od zlobe u pogledu onih o kojima ova knjiga govori. Vi nećete primiti jedan dinar pa čak ni dirhem ako niste sigurni u njegovu originalnost, čistoću i nepotvorenost. Pa kako onda da prihvatate vijesti o prvacima ovog ummeta i selefa od onih koji nemaju vjerskog ugleda niti su pravedni u stručnom smislu te riječi?“ (Kadi Ebu Bekr)

  Reveiwers: Jasmin Nedimović

  Source: http://www.islamhouse.com/p/371308

  Download:

 • Komentar Knjige robovanja

  Vrijednost robovanja Allahu subhabehu se odražava u tome da je ono cilj zbog kojeg je Allah Uzvišeni stvorio stvorenja, a sa njegovim ispunjavanjem upotpunjava se rob.

  Reveiwers: Grupa daija

  Translators: Emir Demir

  Source: http://www.islamhouse.com/p/77423

  Download:

Select language