1- Namazı kasıtlı olarak terk eden kimsenin öldürülmesi gerekir mi, gerekmez mi? 2- Öldürüldüğü zaman bir mürtedin ve kâfirin öldürülüşü gibi mi öldürülür -ki onların cenazesi yıkanmaz, namazı kılınmaz ve müslümanların kabristanına defnedilmez -yoksa müslüman olduğuna hükmedildiği halde ceza olarak mı öldürülür? 3- Namazı terk etmekle amelleri boşa gider ve geçersiz olur mu, yoksa olmaz mı? 4- Gündüz namazını gece kılmak, gece namazını gündüz kılmak kabûl edilir mi, edilmez mi? 5- Cemaatle namaza gücü yettiği halde tek başına namaz kılanın namazı sahih olur mu, olmaz mı? 6- Sahih olunsa, cemaati terkten dolayı günahkâr olur mu, olmaz mı? 7- Mescitte hazır olmak şart mıdır, yoksa cemaatle namazı evde kılmak caiz olur mu? 8- Bir kuşun yerden gagasıyla yem toplaması gibi namazı hızlı kılan ve rükûu ve secdesini tam yapmayanın hükmü nedir? 9- Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem’in namazının miktarı/ temposu nasıldı? Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem’in “onlara namazı hafif kıldır” sözüyle dikkat çektiği hafifletmenin hakikati nedir? Peygamberin Muaz’a söylediği “sen fettan mısın?” sözünün anlamı nedir? 10- Tekbir aldığı andan bitinceye kadar Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem’in namazı kısaca nasıl cereyan etmiştir? Bu soruyu soranın sanki onu görüyormuş gibi anlaması için bu konu nasıl anlatılır?
Author: Seyyid İbrahim Sadık Amran
Reveiwers: Muhammed Şahin
Publisher: Guraba Yayınevi
Author: Yahya ez-Zehrani
Publisher: Guraba Yayınevi
Source: http://www.islamhouse.com/p/1000
-
Author: Ebubekir el-Cezairi
Translators: Muhammed Şahin
Publisher: Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
Source: http://www.islamhouse.com/p/859
Özet olarak hazırlanmış olan elinizdeki bu kitap, Kur'an,Tefsir, Fıkhî Hükümler, Akîde ve Fezâil gibi, müslümanın hayatında ihtiyaç duyacağı en önemli konuları içermektedir. Bu kitap iki bölümden meydana gelmektedir: Birinci bölüm, değerli âlim Muhammed el-Aşkar'ın yazdığı, "Zubdetu't-Tefsîr" adlı kitabından alınan Kur'an-ı Kerim'in son üç cüzünün tefsirini içermektedir. İkinci bölüm ise, müslümanı ilgilendiren hükümleri içermektedir. Bu hükümler: Tecvid ile ilgili hükümler, akîde konusunda 62 soru, tevhîd hakkında sakin bir tartışma, İslâm'ın hükümleri (Kelime-i Şehâdet, temizlik, namaz, zekât, oruç ve hac), faydalı bilgiler, rukye, duâ, zikirler, büyük sevaplara vesile olan söz ve fiiller, yasaklanan söz ve fiiller, resimlerle namazın kılınışı ve abdestin alınışı ve ebediyet yolculuğu.
Author: Bir Grup Âlim
Publisher: http://www.tafseer.info web sitesi - Riyad Eski Sanayii İslâmî Dâvet Bürosu
Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, bir sürü hurafe ve hile baş göstermiş ve bunlar, din ya da akıl engeline takılmadan insanların içine kadar işlemiştir. Öyle ki, insanlardan birçoğu ya sihri meslek edinip onu yaymaya başlamış; ya sihre müptela olup sihir yapanların pençesine düşmüş; ya da sihir vasıtasıyla insanlara zarar verir hale gelmiştir.Hiç şüphesiz Kitap ve Sünnetteki deliller ve ileri gelen âlimlerin icması şu noktada ittifak etmiştir ki: Sihir haramdır ve sihir yapan kişi kınamayı hak etmiş kötü bir kimsedir. Aynı şekilde aklı olan herkes -müslüman olmasa dahi sihrin, akıl ve beden üzerinde yıkıcı etkileri olan tehlikeli bir şey olduğunu bilir.
Reveiwers: Muhammed Şahin
Publisher: Guraba Yayınevi
Bu kitap, ilim tahsilinde şu önemli kuralları içermektedir: 1. İlim talep etmenin yolları iki türlüdür: -İlmi, âlimlerden öğrenmek ve ilim ehline sormak. - İlim öğrenirken niyeti düzeltmek. 2. Her müslümanın ilim öğrenirken dînden ilk öğrenmesi gereken husus: - Îmân fıkhı. - Ahkâm fıkhıdır. 3. Akîdeyi, selefin metoduna göre öğrenmek. 4. Fıkıh ilmini öğrenmek. 5. Taassub ve donukluktan sakınmak. 6. İlmin en gereklisinden başlamak. 7. İlim basamaklarını sırayla çıkmak. 8. ilim, ilim ehlinden alınmalıdır.
Reveiwers: Muhammed Şahin
Publisher: Guraba Yayınevi